Ruimtelijke vormgeving

Kunst in de openbare ruimte
Voor onderstaande bijzondere kunstwerken mocht ik bestanden vectoriseren. Voor het Carillion project heb ik ook meegeholpen met de 3D visualisatie tekeningen.
Op dit moment wordt het 'Haantje van Buchten', ontwerp: José Fijnaut als 15 meter hoog kunstwerk, uitgevoerd door metaalconstructiebedrijf Wilwy. In april 2024 zal het verschijnen langs de A2 ter hoogte van Holtum. Op de foto ben ik het Romeinse handschrift aan het vectoriseren, dat op de sokkel komt te staan.

Sokkeltekst under construction voor het 'Haantje van Buchten' 
Ontwerp: José Fijnaut

José Fijnaut
Carillion met plassend hondje Centrum-Stein

José Fijnaut
Wielermonument
Beek

Maria Stams & José  Fijnaut
Zustertuin Reuver

Tekeningen vectoriseren voor CAD programma's
Goed vectoriseren gaat niet door 1 druk op een knop, maar dient bij een kunstwerk zorgvuldig te gebeuren zodat het handschrift van de ontwerper nog herkenbaar blijft en om losse delen of dubbele lijnstukken te voorkomen. Gevectoriseerde tekeningen kunnen oneindig vergroot en verkleind worden zonder dat er kwaliteitsverlies optreed. Ze worden dus niet wazig of gepixeld. Ik kan tekeningen voor je bewerken naar vectorbestanden, zodat ze gebruikt kunnen worden met een een plot, snij of (cnc) freesmachine.

't Koelleëve' is het mijnmonument op de rotonde in Eygelshoven. Ontworpen door Maria Stams en Anne Driessen. Ik heb Maria's handgetekende ontwerpen gevectoriseerd om cortenstaal lasersnijden mogelijk te maken.
(Bouwkundige werkzaamheden aannemer: Hanssen Biobouw)


Display ontwerp en uitvoering
Houten displays voor het presenteren van de cadeau-kaartjes in de  beurssstand van Leuke Lintjes op de KreaDoe Beurs in Utrecht


Mariakapel Heerlerbaan 
Interieur/exterieur studieproject tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie in Maastricht


Standbouw en Kartonnage
Na mijn afstuderen heb ik vier jaar als ontwerper in een standbouwbedrijf gewerkt en zeven jaar bij een kartonnage/display bedrijf. Een mooie combinatie van grafisch en ruimtelijke vormgeving.


Tuinontwerp


Stoel restyling voor (voormalig) kunstlokaal 'Kunst en Koffie' in Epen. Deze stoel is nu te koop :)