Illustraties

Tekeningen
Uitnodiging, geboortekaartje, trouwkaart, kerstkaart, herdenkingskaart.. Een bijzondere aankondiging verdient een persoonlijke tekening. 

Helmie 60 :)
Een persoonlijke uitnodiging voor Helmie's verjaardagsfeest. Ik liet mijn ontwerp op stevig flyerpapier printen én op postermateriaal voor het bord in de voortuin.

Geboortekaartje
Een geboortekaartje met echte luikjes. 'Baby' wordt vervangen door de naam van het kindje.

Tuincanvas
Voor mijn vader maakte ik een tekening waarin veel persoonlijke symboliek verwerkt is. ik liet het printen op zeildoek dat we samen op een frame bevestigden.

Limburgse Leeuw
Tas voor een oud-mijnwerkers festival. De Leeuw met zijn dubbele staart draagt voor deze gelegenheid een mijnwerksershelm.


Theo Tank
'Jij beleeft de buitenwereld als één groot stripverhaal' concludeerde Armand tijdens onze wandeling naar de stad. Tja, en zo werden de werkzaamheden naast de krempelflat een actuele wereldnieuws illustratie voor onze eindejaarskaart van 2023. Armand schreef het gedicht. 

Het ene rupsbandvoertuig wordt gebruikt voor bouw- en herstelwerkzaamheden, terwijl het andere de boel kapot schiet. Van het personage Theo-Tank  heb ik supermooie kussentjes gemaakt. Omdat ik niet kon kiezen tussen twee kleurcombinaties heb ik op één kant de roze tank en op de andere kant van het kussen de blauwe tank gezet. Schiet hij op de eindejaarskaart met scherp alle communicatie pogingen aan flarden, inmiddels heeft hij ontdekt dat je de tank beter als confetti knaller kunt gebruiken.


Wilde zwijnen
De stoerste beesten van het wildpark vond ik ze vroeger al. Nu lopen ze in de nabije omgeving vrij rond.
Om te leren hoe ik ze het beste kan begroeten (mochten we elkaar tegenkomen tijdens een boswandeling) bezocht ik een lezing van het Natuurhistorisch Genootschap. Een interessante en leerzame avond over een 'beestje' dat natuurlijk niet mag ontbreken in mijn schetsboek. Ik maakte van mijn wild zwijn tekeningen wenskaarten, stickertjes en heel mooie kussentjes!


Van schets naar digitaal
Ik begin altijd eerst met een handmatige schets op papier en werk deze verder uit met bijvoorbeeld potlood, markers, verf en inkt. Soms is de schets alleen een basis voor een illustratie die ik op de computer ga maken.


Carnaval Alaaf!
Voor decoratie groothandel Schuitemaker Maastricht maakte ik een vrolijke kleurrijke tekening waar ronde sta-tafelzeiltjes in diverse afmetingen van geprint werden. Sandra Schuitemaker maakte er een feestelijk verlichte wandhanger van.


Mens en dier
Je dierbaren als cartoon karakter? Ik wil ze graag tekenen. Leuk om op een kaartje, tas, T-shirt of mok te laten printen. De grafische bestanden kunnen vergroot worden zonder dat ze in kwaliteit achteruit gaan.


Plattegrond met tekeningen van bijzondere gebouwen
Een mooie illustratie / tekening van je huis, bedrijfspand of kunstwerk.


Geschilderde werkjes


Houten  Poëzie-kistjes
Oude kistjes om foto's of kleine spulletjes in op te bergen voorzien van een handgetekende of geschilderde illustratie gecombineerd met een tekst- of dichtregel.


Leuke Lintjes en Anouck
Voor de collectie 'leukelintjes Ft Anouck', een samenwerking tussen mij en Vera Braam van webwinkel Leuke Lintjes, ontwikkelde ik een uitgebreide collectie wenskaarten, stickers, cadeau-labels en bouwplaten (knipvellen). Webwinkel Leuke Lintjes heeft inmiddels een nieuwe eigenaar, enkele items van mijn hand zijn hier nog verkrijgbaar.

Op de KreaDoe 2016 in Utrecht bleek de leukelintjes FT Anouck collectie heel succesvol, Trots! :)


365 Eitjes
In 2013 maakte ik elke dag een illustratie over een ei. Op deze pagina is een kleine selectie te zien en de hele reeks is nog te bekijken op de 365dagen projectpagina.