Illustraties

'Jij beleeft de buitenwereld als één groot stripverhaal' concludeerde Armand tijdens onze wandeling naar de stad. Tja, en zo worden de werkzaamheden naast de krempelflat een wereldnieuws illustratie voor onze eindejaarskaart van 2023. Armand maakte het gedicht.


Carnaval Alaaf!
Voor decoratie groothandel Schuitemaker Maastricht maakte ik een vrolijke kleurrijke tekening waar carnavals placemats in verschillende afmetingen van geprint werden. Sandra Schuitemaker maakte er meteen iets heel creatiefs van.


Tekeningen
Uitnodiging, geboortekaartje, trouwkaart, kerstkaart, herdenkingskaart.. Een bijzondere aankondiging verdient een persoonlijke tekening. 


Van schets naar digitaal
Ik begin altijd eerst met een handmatige schets op papier. Soms werk ik deze helemaal uit met bijvoorbeeld potlood, markers, verf en inkt. Ik kan er ook voor kiezen de schets als basis te gebruiken voor een tekening die ik in het grafisch programma Adobe Illustrator ga maken.


Mens en dier
Je dierbaren als cartoon karakter? Ik wil ze graag tekenen. Leuk om op een kaartje, tas, T-shirt of mok te laten printen. De grafische bestanden kunnen vergroot worden zonder dat ze in kwaliteit achteruit gaan.


Plattegrond met tekeningen van bijzondere gebouwen
Een mooie illustratie / tekening van je huis, bedrijfspand of kunstwerk.


Geschilderde werkjes


Houten  Poëzie-kistjes
Oude kistjes om foto's of kleine spulletjes in op te bergen voorzien van een handgetekende of geschilderde illustratie gecombineerd met een tekst- of dichtregel.


Leuke Lintjes en Anouck
Voor de collectie 'leukelintjes Ft Anouck', een samenwerking tussen mij en Vera Braam van webwinkel Leuke Lintjes, ontwikkelde ik een uitgebreide collectie wenskaarten, stickers, cadeau-labels en bouwplaten (knipvellen). Webwinkel Leuke Lintjes heeft inmiddels een nieuwe eigenaar, enkele items van mijn hand zijn hier nog verkrijgbaar.

Op de KreaDoe 2016 in Utrecht bleek de leukelintjes FT Anouck collectie heel succesvol, Trots! :)


365 Eitjes
In 2013 maakte ik elke dag een illustratie over een ei. Op deze pagina is een kleine selectie te zien en de hele reeks is nog te bekijken op de 365dagen projectpagina.