Aaneengeregen

Pala ketting
Ketting van 'verwonde' aaneengeregen muskaatnootjes gemaakt naar aanleiding van de voorstelling ‘Dit is van ons’ van theatergezelschap Aluin. Hierbij was een kleine expositie ingericht waar als een kostbaar sieraad - uitgelicht door miniatuur spotlights - op een fluwelen kussentje een muskaatnootje pronkte. > Pala geschiedenis


Maan (de) aarde tot kalmte
Een aforisme van Armand dat ik gebruikte om een tekst-ketting van te maken. 'Ik heb jouw aforisme aaneengeregen' vertelde ik hem, en zo ontstond het bijpassende armbandje.

Kraal met een verhaal: Walnoot ketting + oma's parels
Mijn oma Engeltje bewaarde haar sieraden in een prachtige houten schatkist op haar slaapkamer. Vanuit het raam zag je de grote boom wiens walnoten elk jaar in groten getale op de radiatoren in het huis op de Schelsberg lagen te drogen. 

Hemeltergende vergankelijkheid
is een regel uit het gedicht 'Ragfijn' van Armand.
Het armbandje heb ik gemaakt van letterkralen gecombineerd met kleine parelkraaltjes uit de sieraden-kist van oma Engeltje.


Jutterskoord

Verzameling straat- bos- en strandvondsten. Aaneengeregen, soms geknoopt. Ooit verloren, weggegooid of aangespoeld op het strand. Fragmenten van een niet meer te herleiden geschiedenis. In mijn jutterskoorden vormen ze samen een nieuw verhaal.

Voor mij begonnen als een dagelijks pauze-zen-moment op mijn balkonnetje in de zon tijdens mijn kunstacademie eindexamenjaar.